آفات قارچ خوراکی دکمه ایی و روش هایی برای مقابله – مقاله کامل

//آفات قارچ خوراکی دکمه ایی و روش هایی برای مقابله – مقاله کامل

آفات قارچ خوراکی دکمه ایی و روش هایی برای مقابله – مقاله کامل

آفات قارچ

کپک : کپکها ضد رشد قارچ میباشند.اگر در قسمتی از قارچ لکه ای مشاهده شود باید لکه را پاک کرده وبا پنبه آغشته به فرمالبن 4 درصد (بتادین)جای آن را ضد غفونی کرد.

معرفی آفت و بیماری های قارچ صدفی

معرفی آفت و بیماری های قارچ صدفی کپک : کپکها ضد رشد قارچ میباشند.اگر در قسمتی از قارچ لکه ای مشاهده شود باید لکه را پاک کرده وبا پنبه آغشته به فرمالبن 4 درصد (بتادین)جای آن را ضد غفونی کرد.

مگس : مگس به رنگ سیاه وبدن آن شفاف است ولی انتهای سر آن سیاه میباشد.که داخل قارچ تخم گذاری میکند.واز قارچ استفاده میکند.مگس در داخل قارچ نفوذ کرده و رگ های سیاهی درآن بوجود می آورد.

بهترین راه مبارزه پیشگیری است.

با نصب مناسب توری بر در و پنجرها ویا با لامپها ی پرنور ویا کارتهای زرد رنگ چسب دار می توان آنها را از بین برد.ویا از سموم حشره کش استفاده نمود .چنانچه بیش از 8/1در سطح بستر کاشت آلودگی دیده شود وبوی گند مانند ترشیدگی یا آمونیاک از بستر کاشت به مشام رسید.حتما باید آن را از سالن خارج کرد.ودر محل مناسبی اقدام به دفن یا سوزاندن آن نمود تا از شیوع آلودگی در سالن جلوگیری شود

1- دراین روش چون از کود حیوانی وخاک استفاده نمیشود نیازی به شستشو قارچ نمیباشد.

2- برای نگه داری قارچ به مدت طولانی باید آنهارا بمدت 3-5 دقیقه در آب جوشاند.وسپس انهارا آبکش نمود و داخل فریزر گذاشت .

3- برای تهیه پودر قارچ پس از خشک کردن آنها را آسیاب میکنیم .ودر غذاهایی مانند کوکویا کتلت وشامی میتوان مصرف نمود.از بقایای بستر قارچ برای خوراک دام می توان استفاده کرد با توجه به مقدار پروتیین موجود در قارچ مصرف آنها توسط دام در شیر وگوشت آنها بسیار مؤثر است.می توان از قارچ ترشی نیز تهیه نمود.قارچ را میتوان خشک نمود و در هوای آزاد وسایه ویا حرارت ملایم قرار داد.وآنها را در بسته های بدون هوا و در جای خشک وخنک نگه داری وبسته بندی کرد.قبل از خشک کردن باید آناه را در آب بمدت 2-3دقیقه جوشاند.این کار باعث سفیدی وبالا رفتن کیفیت ومدت زمان نگه داری بیشتر قارچ میشود.

مبارزه با آفات درمان ندارد و صرفا جهت پیشگیری مورد استفاده قرار می گیرند

مبارزه با آفات درمان ندارد و صرفا جهت پیشگیری مورد استفاده قرار می گیرند

آفات شامل

مگس های قارچ خور

نماتد

کنه

بیماری ها شامل

بیماری های قارچی

ورتیسیلیومی، مایکوگن، دنپلان، کپک تار عنکبوتی و انواع کپک ها

بیماری های باکتریایی

لکه قهوه ای باکتریایی

ویروسی

ویروس ایکس

بیماری های فیزیولوژیک

کمبود مواد غذایی، بالا بودن دی اکسید کربن، دمای بالا و تهویه کم

فرق بین بیماری های عفونی (موجودات زنده) و بیماری های غیر عفونی (موجودات غیر زنده) چیست؟

این است که در بیماری های موجودات زنده (عفونی) امکان سرایت بیماری وجود دارد ولی در بیماری های غیر زنده (غیر عفونی) امکان سرایت وجود ندارد چون در اثر عوامل محیطی ایجاد می شود

ورتیسیلیوم یا جوش خشک

علائم ایجاد لکه های قهوه ای روی سطح کلاهک به صورت نقاشی مایکوگن (حباب تر). لکه های قهوه ای ، آبکی و لزج هستند

لکه قهوه ای باکتریایی

علائم؛ لکه های قهوه ای فرو رفته. بعد از ظهور بیماری ورتیسیلیوم دمای سالن را پائین می آوریم (حدود 14 تا 15 درجه سانتی گراد) و از قارچ کشهای کاربندازیم و بنومیل به صورت 150 گرم در 100 لیتر آب استفاده می کنیم

مایکوگن

سم اختصاصی اسپاراگون 150 گرم در 100 لیتر

کپک تار عنکبوتی

معمولا از خاک پوششی غیر استریل ایجاد شده و سرانجام اطراف قارچ را فرا می گیرند. از سم های کاربندازیم ، بنومیل ، فرمالین 20 درصد ، قبل از شیوع روی کلاهک از نمک استفاده می کنیم

دنبلان

شکل قارچ به صورت دنبلان در می آید که این بیماری در اثر رعایت نکردن بهداشت سالن بوجود می آید

لکه قهوه ای

زمانی که رطوبت روی سطح قارچی می ماند باعث بروز بیماری لکه قهوه ای می شود

ویروس ایکس

بیماری است که در ایران شایع نیست. بیماری است که طی تحقیقات انجام شده محل ایجاد آن روی قفسه های چوبی دیده شده است

آفات مگس قارچ خور

سیاریدمرحله لارو بودن

فورید انتقال بیماری

جهت مبارزه از حشره کش های دیازینون و مالاتیون ( به میزان 5 در 1000 یا 4 در 1000 ) ،کاغذهای چسبی و یا حشره کش های برقی استفاده می کنیم

نماتد دم فنری (Sprinted)

باعث وک شدن قارچ و لزج و سیاه شدن خاک پوششی می شوند

با استفاده از فرمالین 20 درصد و دمای بالای 25 درجه سانتی گراد در مرحله پاستوریزاسیون خاک پوششی استفاده می کنیم

کنه

از مراحل کمپوست سازی وارد سالن ها می شود. سم های اومایک، (نیسورون + نئورون) می توان استفاده کرد

بیماری کاپرینوس

در اثر موجود آمونیاک بالای کمپوست ایجاد می شوند

نظافت سالن

سالن های تولید قارچ باید در طی دورۀ کاشت ـ داشت و برداشت فاقد هر گونه آلودگی بوده و رعایت اصول بهداشتی و نظافت سالن ها تا حد زیادی در سلامت محصول تأثیر داشته لیکن تولید کنندگان چه قبل از آغاز به کار در سالن های تولید و چه در حین اجرای دورۀ پرورش قارچ از روش های متفاوتی در حفظ بهداشت محیط استفاده مینماید. آموزش کارکنان ـ رعایت اصول بهداشتی ـ اجرای برنامه های بهداشتی در احداث واحد های تولیدی و نیز بکار¬گیری موانع فیزیکی از جمله روش هایی در مبارزه آفات و بیماری هاست اما آنچه که بعنوان یک اصل کلی در مقابله با آفات و بیماری ها درنظر گرفته می شود و پیشگیری و نه مبارزه است که با کسب دانش لازم مقابله و پیشگیری کار سختی نخواهد بود در هر صورت برای هر محصولی وجود آفات و بیماری ها اجتناب ناپذیر بوده اما در نظر داشتن این نکته ضروری است که توجه به مسئله آفات و بیماری های خاص سالن های تولید امنیت سرمایه گذاری را تأمین و بی تفاوتی نسبت به آن البته خساراتی را در بر خواهد داشت

علائم بیماری قارچ:

رشد میسیلیوم های آلوده در محیط کشت آگار ، با پیشرفت بیماری در تمام شبکه میسیلیومی ، کند یا تقریبا متوقف می شود. با انتشار سریع بیماری در خاک پوششی ، مناطق بزرگی به قطر 30-90 سانتیمتر ، کچل شده و فاقد کلونی بندی میسیلیومی خواهند شد. ممکن است اندام های باردهی ، ابدا ایجاد نشده و یا در صورت ایجاد ، بر حسب نوع ، قارچ هایی بد شکل ( رشد نیافته یا سقط شده ) و غالبا با ساقه هایی آبکی یا شکافته و پوسیده و یا خشک ایجاد می شوند. کلاهک ها قبل از موعد باز می شوند. محیط های کشت آلوده به ویروس ، می توانند هر نوع از علائم فوق و همراه با کاهش محصول در واحد سطح ، ضعف میسیلیومی را از خود بروز دهند.
راه های کنترل و پیشگیری آفات قارچ دکمه ای :

1- ضد عفونی سالن های کشت پس از برداشت تا دوره کشت بعدی با بخار 70-72 در جه سانتیگرادبه مدت 12 ساعت .
2- نصب توری های بسیار ریز.
3- ضد عفونی کف سالن و راهرو های منتهی به سالن کشت با فرمالین 2 درصد
4- جمع آوری قارچ های آلوده قبل از پاره شدن پرده ویل به مظور جلوگیری از انتشار اسپور های آلوده.
5- تعبیه کف پوش های آغشته به مواد ضد عفونیکننده در طول مسیر رفت و آمد کارگران.
بیماری های قارچ شامل:
1.بیماری های قارچی ؛
ورتیسیلیومی، مایکوگن، دنپلان، کپک تار عنکبوتی و انواع کپک ها.
2. بیماری های باکتریایی؛
لکه قهوه ای باکتریایی
3. ویروسی؛
ویروس X
بیماری های فیزیولوژیک:
کمبود مواد غذایی، بالا بودن دی اکسید کربن، دمای بالا و تهویه کم
فرق بین بیماری های عفونی قارچ (موجودات زنده) و بیماری های غیر عفونی قارچ (موجودات غیر زنده) چیست؟
این است که در بیماری های موجودات زنده (عفونی) امکان سرایت بیماری وجود دارد ولی در بیماری های غیر زنده (غیر عفونی) امکان سرایت وجود ندارد چون در اثر عوامل محیطی ایجاد می شود.
ورتیسیلیوم یا جوش خشک:
علائم ایجاد لکه های قهوه ای روی سطح کلاهک به صورت نقاشی مایکوگن (حباب تر). لکه های قهوه ای ، آبکی و لزج هستند.
لکه قهوه ای باکتریایی:
علائم؛ لکه های قهوه ای فرو رفته. بعد از ظهور بیماری ورتیسیلیوم دمای سالن را پائین می آوریم (حدود 14 تا 15 درجه سانتی گراد) و از قارچ کشهای کاربندازیم و بنومیل به صورت 150 گرم در 100 لیتر آب استفاده می کنیم.
مایکوگن:
سم اختصاصی اسپاراگون 150 گرم در 100 لیتر

 

About the Author:

سایت تخصصی پرورش قارچ مرجع آخرین مقالات و آموزش های پرورش انواع قارچ دکمه ای ، صدفی و گانودرما است.

Leave A Comment